Συνταγές
Γευστικό και λαχταριστό μπρόκολο ογκρατέν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Νόστιμο ελαφρύ και υγιεινό, που σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσεις..
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάριζουμε και πλενουμε πολύ καλά το μπρόκολο… Το βαζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που έβραζε για 8 με 10 λεπτά…(ανάλογα πόσο αριστερό είναι)
Το στραγγιζουμε από το νερό, το βάζουμε σε ένα πυρέξ, και το κόβουμε μικρότερα κομμάτια…
Κατόπιν χτύπαμε 5 με 6 αυγά, πρόσθετουμε 200ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά, μισό ποτήρι γάλα, 3 κουταλιές παρμεζάνα, 5 κουταλιές κεφαλοτύρι, μισό κουταλάκι μπέικιν, αλάτι πιπέρι, τα χτύπαμε πολύ καλά και περίχυνουμε από πάνω από το μπρόκολο…
Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα, και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά…ή μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.