Συνταγές
Ένα μικρό γλυκάκι για τις βραδυνές και όχι μόνο λιγουρίτσες! νόστιμες καρύδες λοιπόν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Stifler – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κούπες καρύδα, 2 κούπες αλεύρι, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κτσ. βούτυρο, 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα, και από επάνω κομματάκια από ότι γλυκό κουταλιού έχουμε.(Εγώ έβαλα κυδώνι).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καρύδα με το αλεύρι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, ζάχαρη και τα αυγά ώσπου να ζεσταθούν και να ενωθούν καλά . Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την καρύδα με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Βάζουμε σε κορνέ, κάνουμε μικρές ροζέτες, βάζουμε το γλυκάκι από πάνω και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων για να μείνουν μαλακά.
Η συνταγή είναι από Maria Stifler – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Γευστικές καριόκες για όσους θέλουν να γλυκαθούν κατά τη περίοδο της νηστείας
Yλικά
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
1/4 κτγ. κανέλα
1/4 κτγ. γαρύφαλλο
2 κτσ. ρούμι ή κονιάκ
1 κτσ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 & 1/2 κούπας καρυδόψιχα (τριμμένη)
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1 βανίλια
για την επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να βράσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και τα υγρά υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν σαν ζύμη.
Βάζουμε το μπολ για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια το βγάζουμε και το πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει. Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών.
Λιώνουμε τη σοκόλατα σε μπεν μαρί. Με μία σπάτουλα ή δύο πηρούνια βουτάμε τις καριόκες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μεταλλικό κουτί ή τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.