Συνταγές
Πολύχρωμα γεμιστά με κινόα – έχουν πολύ γεύση και πανω απ’ όλα είναι υγιεινό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Moza Shagla – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Πολύχρωμες πιπεριές
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Ντομάτα
Κολοκυθάκια
Καρότο
Ένα ξέρω κρεμμύδι
Μια κούπα κινόα ( αντί για ρύζι)
Μαϊντανό
Λίγο κουκουνάρι
Εκτέλεση
Στον τρίφτη κάνουμε τά κολοκυθάκια, τό καρότο, τό ξέρω κρεμμύδι
Ψιλοκόβουμε τά φρέσκα κρεμμυδάκια
Τά τσιγαριζουμε όλα αυτά στο ελαιόλαδο νά μαλακώσουν λίγο
Ρίχνουμε την σάρκα από τής ντομάτες πού έχουμε ετοιμάσει για νά τά γεμίζουμε ( ψιλοκομμένο την σάρκα η στον μπλέντερ)
Ρίχνουμε τό κουκουνάρι, την κινόα, τό μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.. γεμίζουμε τίς πιπεριές κ ντομάτες
Στα κενά τού ταψιού βάζουμε πατάτες αλατισμένες, χοντροκομμένα, ρίχνουμε μία κούπα νερό, ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 185 αέρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Moza Shagla – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Γεμιστά μανιτάρια στον φούρνο – Σκέτη νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
1 φυτικη κρεμα γαλακτος
2 συκευασίες μανιτάρια μεγάλα
400 γρ τυρι νηστισιμο τριμμένο
4σκελιδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1πτ λευκό κρασί
4 κτ σπ Ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μαιντανό
4 Καλαμάρια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα νωπό πανί
Βγάζουμε το κάτω μέρος από το μανιτάρι και το ψιλοκόβουμε
Ψιλοκόβουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά
Σε να μεγάλο τηγάνι Σωτάρουμε τα μανιτάρια ,προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα γυρίζουμε λίγο και προσθέτουμε τα καλαμαράκια μολις αχνιστούν σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε λιγάκι σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε .
Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε την φωτιά ..
Μολις κρυώσουν εντελώς προσθέτουμε το τυρί.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στον προθερμασμενο φουρνο μέχρι να ροδίσουν στους 180° αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”