Συνταγές
Τσιπουράκι με εκλεκτό μεζέ – μπακαλιάρος σκορδαλιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπακαλιάρος τον ξαλμυρίζουμε μισό κιλό μπακαλιάρο κ τον ξεψαχνίζουμε.
Ρίχνουμε 1κουτάκι μπύρα 5κ.σ λάδι, πιπέρι, πάπρικα,1αυγό κ προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει παχυρευστος χυλός χυλός.
Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο,τον βάζουμε στο κουρκούτι κ τον βάζουμε στο μέτριο προς καυτό τηγάνι.
Σκορδαλιά με ψωμί 1ψωμι μόνο την ψίχα,3σκελιδες σκόρδο 10κ.σ.ελαιόλαδο,3κ.σ.λευκό ξύδι 3κ.γ.αλάτι,1/4κ.γ λευκό πιπέρι
Μουσκευουμε,στραγγίζουμε κ βάζουμε σε ένα γουδί την ψίχα ψωμιού,το σκόρδο,το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι .
Σκορδαλιά με πατάτα:
4πατατες καθαρισμένες,2σκελίδες σκόρδο,
12κ.σ.ελαιόλαδο,3κ.σ.λευκο ξύδι
3κ.γ.αλάτι,1/4κγ.πιπερι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα γουδί πολτοποιούμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στο τέλος το λάδι σιγά-σιγά
Σερβίρουμε με μπρόκολο και κουνουπίδι, πιπεράκια τουρσί και ελιές .
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο με μοτσαρέλα – παρμεζάνα στο φούρνο
Υλικά
- 4 μεγάλα καπέλα μανιταριών πορτομπέλο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. σάλτσα μαρινάρα
- 4 κομμάτια φρέσκια μοτσαρέλα
- 1/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- παρμεζάνα, τριμμένη
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατ’ιζουμε και ψήνουμε στους 230ο C για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε τη σάλτσα μαρινάρα στις βάσεις των μανιταριών.
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και στο τέλος από 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos