Συνταγές
Γεμιστά κολοκύθια, άκρως απολαυστικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμας μοσχαρίσιος
Κρεμμύδι
1φλιτζανι τσαγιού ρυζι
Ανιθο μαϊντανό δυοσμο
Αλατι πιπερι ριγανη κουρκουμα παπρικα καπνιστή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζω τον κιμά σε λάδι να φύγουν τα υγρά και να μοσχοβολησει το κρέας. Προσθέτω το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα. Τα πράσινα στο τέλος.
Κατεβάζω από την φωτιά.
Καθαρίζω τα κολοκύθια τα κόβω στην μέση και τα αδειάζω με ένα κουταλάκι. Τα γεμίζω και ή τα εχω όρθια αν γεμίζουν την γάστρα ή ξαπλωμένα αλλά το άνοιγμα να κλείνει από το κάτω μέρος του επόμενου κολοκυθιου για να μην φυγει η γέμιση.
Προσθέτω λάδι αλατι .Τα σκεπάζω με βρασμένο νερό και ψήνω στους 200 βαθμούς αέρα 1 ώρα. Τα ξεσκεπάσω το πάρουν χρώμα. Φροντίζω να έχουν ζωμό
Χτυπάω 2 αυγα με χυμο λεμονιού. Προσθέτω από το ζωμό και όλο το ρίχνω στην γάστρα. Ανακινώ την γάστρα να πάει παντού.
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”