Συνταγές
Νόστιμο φαγητό – λεμονάτα κολοκυθάκια με τον Σαμιώτικο τρόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4-5 Κολοκυθακια μετρια
3 μετριες πατατες
2 καρότα
2 ωριμες ντοματες
1κουταλιά της σούπας σπιτική σάλτσα
1μεγαλο κρεμμυδι
2 σκελιδες σκορδο
αλατι,πιπερι,ριγανη θυμάρι
χυμο απο 2 λεμονια και ελαιολαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα τα λαχανικα μαζι κομμενα σε λεπτές φέτες
Ολα τα μπαχαρικα το λεμονι τουλαχιστο 2 λεμονια το λαδι το σκορδο καλο ανακατεμα νερακι μεχρι την μεση του ταψιου και στο φουρνο μεχρι να ψηθει το φαγητο και να ροδισει
θα το κανετε πολλες φορες ακομα με αυτον τον τροπο
Μπορει να μοιαζει οπτικά με μπριαμ αλλα δεν εχει καμια σχέση η γευση του.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια υπερπαραγωγή.
Η Συνταγή είναι από κ. Nikoleta Karageorgou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ωπωπω θαυμάσιο πιάτο, πρόκληση γεύσης και εμφάνισης!
Υλικά :
Κολοκυθάκια στρογγυλά
Μπέικον
Πιπεριές
Κρέμα γάλακτος
Λίγη μουστάρδα
Τυρί φέτα
Διάφορα κίτρινα τυριά
Αλάτι – πιπέρι – δυόσμο
Εκτέλεση :
Κόβουμε το κοτσανακι από τα κολοκυθάκια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Αν είναι μεγάλα τα κολοκύθια τα κόβουμε στη μέση. Τα βράζουμε για 10 ‘ να μαλακώσουν λίγο. Ψιλοκοβουμε το μπέικον και τις πιπεριές και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν από πάνω. Με αυτό το μείγμα μπορούμε να γεμίσουμε μανιτάρια porto bello.
Εννοείται ότι μπορούμε να προσθέσουμε ο, τι υλικό θέλουμε..
Η Συνταγή είναι από κ. Nikoleta Karageorgou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.