Συνταγές
Γεματο αρώματα και γεύση. η διαδικασία είναι κάπως αλλά αξίζει..❣❣❣❣ Αντί σπανάκι μπορείτε να βάλετε σταμναγκαθι η κολοκυθοκορφαδες.. πεντανόστιμα ακόμη και φασολάκια..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – ” ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά για την ποσότητα αυτή
Καλαμαρακια.. Εγώ γεμίζω μεσαία με κάπως μικρά.. Τα μεγάλα δεν ξέρω γιατί αλλά δεν τα θέλω γεμιστά.. Δεν μου αρέσουν στο ματι.
Σπανάκι σοταρισμένο μόνο του να βγάλει τα πολλά υγρά του.
3 κρεμμύδια φρέσκα και 2 μεσαία ξερά.
Ανιθο
Λίγο δυόσμο
Μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Μισό κουτί περιπου κον-κασε
Ελαιόλαδο και το φαγητό αυτό το θέλει το λαδάκι για να δέσει και μελωσει η σάλτσα
Ρύζι Καρολίνα και οπωσδήποτε 2 και 3 φορές Καλό πλύσιμο … Για να φύγει η κόλλα του και να μην λασπωσει.
Μισή πιπέρι πρασινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε να τσιγαρισουμε 2 κρεμμύδια ,τπν άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο και την μισή από την μισή πιπερια.. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να μελωσουν Όχι τηγανιστουν..
Αφού είναι έτοιμο Ρίχνουμε το ρύζι και θα το ανακατέψουμε λίγο να τραβήξει τα αρώματα και τέλος Ρίχνουμε την σάλτσα 2 με 3 κσ Όχι παραπάνω για να μην πάρει πολυ χρώμα αλλά και πάλι παίζει ρόλο και η ποσότητα που θα κάνετε,αρκεί να μην ειναι πολύ κόκκινα.. και αλάτι και πιπέρι
Και θα ρίξετε λίγο ζεστό νεράκι έτσι να δυαλισει χωρίς να είναι πολύ.
Θα γεμισετε τα καλαμαράκια και τα θα κλείσετε καλά με οδοντογλυφίδα και να μην έχουν πολλά πολλά υγρά για μετά θα τα τσιγαρισουμε ελαφρώς να σας πιτσιλαει..
Αφού τα έχουμε γεμίσει και κλείσει καλα
Στην κατσαρόλα Ρίχνουμε κρεμμυδάκι φρέσκο την πιπεριά..Άνηθο και ένα ξερό κρεμμυδι
Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά πάντα θα βάλουμε από πάνω τα καλαμαράκια και θα τα σοτάρουμε όλα μαζί με προσοχή…Αφού κάπως πάρουν χρώμα τα Καλαμαριά ρίχνετε από πανω το σπανακι θα το σοταρετε και αυτο λιγο και μετα λίγη σάλτσα.. αλάτι πιπέρι και νερό αλλά όχι πολυ ίσα να τα σκεπάσει Και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ρύζι και μελωσει η σάλτσα..
Να την δείτε να μελωνει…μην την Κατεβάσετε πιο νωρίς.. Εκεί είναι η νοστιμιά.. Και αφήστε να κρυώσει το φαγητό για να καταλαβετε την γεύση του
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – ” ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.