Συνταγές
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι γαρίδες σκορδάτες με πάπρικα καπνιστή μέσα σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
500 γραμ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες – κατεψυγμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες η λιωμένες στην πρέσα
1 ντομάτα στο μπλέντερ
12 ντοματίνια ολόκληρα
1 κουτ. γλ. πάπρικα καυτερή η μπούκοβο σε νιφάδες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2κούπα λευκό κρασί 1 ½ κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας λεμόνι τον χυμό του
Ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο
Συνοδευτικά:
Ψωμί του τοστ σε φέτες φρυγανισμένο
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες, στην συντήρηση από την προηγούμενη.
Τις μαρινάρουμε μέσα στο κρασί μισή ώρα.
Φτιάχνουμε την σάλτσα, χώρια:
Σε ανοιχτό τηγάνι βάζουμε την ντομάτα από το μπλέντερ, σε δυνατή φωτιά στην αρχή, και μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνουμε στο -4 μ μέγιστο το 9- και σιγο – μαγειρεύουμε, 20 λεπτά.
Στο πρώτο 10κάλεπτο, βάζουμε μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, τρίβουμε πιπέρι, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ακόμη.
Παράλληλα σε διπλανή εστία, σε άλλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και σοτάρουμε τις γαρίδες -τις οποίες στεγνώσαμε με χαρτί κουζίνας πριν-για 45 δευτερόλεπτα, από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν, αλλά να είναι ακόμα ημιδιαφανείς, στο εσωτερικό τους. Δεν τις μαγειρεύουμε πολύ. Βγάζουμε, βάζουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, και στην ιδία θερμοκρασία πάντα, βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε το μπούκοβο, η την καυτερή πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύουμε, και σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, στο 4 με μέγιστο το 9, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, μαζί με την σάλτσα και τα ντοματίνια, αυτήν την φορά, δοκιμάζουμε, και διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, και αφήνουμε, δυναμώνοντας την φωτιά στο φουλ, για 20 δευτερόλεπτα, περίπου.
Γλασάρουμε την σάλτσα, προσθέτοντας το βούτυρο τελευταίο σε κομμάτια, ανακατεύουμε, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι μέχρι να λιώσει, και να γυαλίσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, και συνοδεύουμε με ψημένο ψωμί.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!