Συνταγές
Αυτά τα φαγητά ΔΕΝ τα δείχνουν – γαρίδες με λιγκουίνι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το πιάτο γαρίδες με λιγκουίνι απογειώνεται εάν στη κόκκινη σάλτσα βάλετε και τυρί φέτα να λιώσει, η σάλτσα δένει κ είναι σούπερ σε γεύση και εμφάνιση!!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα Λιγκουίνι σε νερό μέχρι την επιφάνειά τους διότι δεν τα στραγγίζουμε, 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, 1 κτγ. νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά.
Βράζουν 10 λεπτά αποσύρω.
1 κιλό γαρίδες φρέσκιες πλυμένες καθαρισμένες από το μαύρο εντεράκι, ορισμένες τις έχουμε καθαρίσει κεφάλι και πόδια διότι μας αρέσουν με το κέλυφος.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε κύβους, σκελίδες σκόρδου 3-4, 2 πιπεριές πράσινες, 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 2 ντομάτες καθαρισμένες στον τρίφτη, 1 κουτάκι pummaro μικρό, μαυροπίπερο, 1 κτγ.νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά.
Μόλις πήξει ρίχνω τις γαρίδες, ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους και σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο.
Αφήνουμε ένα 5λεπτο, ρίχνω μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο, είναι έτοιμο, το προσθέτουμε στα Λιγκουίνι, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μόνο που τις γαρίδες τις σωτάρουμε σε λίγο λαδάκι και μετά τις ρίχνουμε στην σάλτσα. Οπως και να γίνει είναι από τις νοστιμότερες μακαρονάδες.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γαρίδες βραστές με λαδολέμονο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
νερό
αλάτι
πιπέρι
λάδι
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες με νερό για τυχόν άμμο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει.
Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τις γαρίδες.
Αν είναι μεγάλες τις αφήνουμε μέχρι να ξαναρχίσει να κοχλάζει το νερό.
Αν είναι μικρές τις αφήνουμε μέχρι που αρχίζει να σχηματίζει αφρό στην επιφάνεια.
Τις στραγγίζουμε στο τρυπητό και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να τις καθαρίσουμε.
Αφαιρούμε τα κεφάλια, βγάζουμε τα ποδαράκια και το κέλυφος περιμετρικά από το σώμα και τραβάμε με προσοχή την ουρίτσα. Τοποθετούμε σε μπολ.
Χτυπάμε σε ένα βαζάκι χυμό από λεμόνι, λάδι και λίγο αλάτι, (προαιρετικά).
Περιχύνουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε πιπέρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”