Γλυκα
Γαλακτομπουρεκο εύκολο και γρήγορο – Σκέτος πειρασμός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Michalis Koutoukidis Despoina Krokou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλο Φύλλο κρούστα, ψιλό φύλλο (10 φύλλα μισό κιλό)
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι με
500γρ.ζαχαρη
1 1/2φλυτζανι νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλιές λεμόνι και
3 λωρίδες φλούδες λεμονιου.
Βράσιμο 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
1λιτρο γάλα χλιαρό.
Ταραζουμε 4 αυγα
Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
130-150γρ.σιμιγδαλι
ψιλό ξύσμα από λεμόνι
1βανιλια και
προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει λίγο η κρέμα.
Προσθέτουμε 50 γρ. Βιτάμ αφού το κατεβάσουμε
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει τυλίγουμε σε ρολάκι βουτυρωνοντας μια μια την κρούστα μέχρι τα μισά διπλώνουμε και κόβουμε σε 3 κομμάτια
(Κάθε φύλλο καθετα το βουτυρωνω και το διπλώνω μέχρι τη μέση. Μετά το κόβω σε 2 ή 3μερη το δικό μου είναι σε 2 μέρη.
Βάζω 1 κουταλιά γέμιση διπλώνω τις 2 πλευρές και ρολαρω.
Τα βάζω σε βουτυρωμένο πιρεξ.
Όταν περισσεύει βούτυρο στο τέλος τα περνάω με πινέλο πριν μπουν στο φούρνο. )
Ψήνουμε στους185β για 50 λεπτά.
Σιροπιαζουμε κρύο σιρόπι καυτό γαλακτομπουρεκο.
Με την δοσολογία αυτή βγαίνει διπλή ποσότητα όπως την φωτογραφία.
Η Συνταγή είναι της κ. Michalis Koutoukidis Despoina Krokou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.