Συνταγές
Γίνεται τραγανό από έξω και αφράτο από μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για ένα μεγάλο ψωμί η δύο μικρά
1 κιλο αλεύρι ολικής, ή μισό μισό
2 φακελάκια μαγιά
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 κ. γλ. αλάτι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
680 γρ. νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά, κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το νερό και το λάδι. Ζυμώνουμε με διπλώματα ελαφρώς.
Το μείγμα θα κολλά, δεν πειράζει. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και μια πετσέτα. Το τυλίγουμε σε νάιλον και το βάζουμε στο ψυγείο απο 12 ώρες. Το κάνουμε απόγευμα και το ψήνουμε την επόμενη το πρωί.
Ανάβουμε το φούρνο στους 250’C βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω και βάζουμε μέσα τη γάστρα με το καπάκι της μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
Βγάζουμε το μπολ απο το ψυγείο, αλευρωνουμε τον πάγκο μας και κάνουμε 6-7 διπλώματα στη ζύμη. Την κάνουμε μια μπάλα αυτή τη φορά με τα διπλώματα προς τα πάνω (δείτε φώτο).
Βάζουμε στην γάστρα χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τη ζυμαρενια μπάλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 30′ λεπτά.
Οταν περάσουν τα 30′ λεπτά, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα χαμηλώνουμε στους 200′ βαθμούς και αφήνουμε για άλλα 15′-20′ λεπτά να ψηθεί και να ροδίσει. Ίσως χρειαστεί παραπάνω ανάλογα το φούρνο σας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”