Συνταγές
Κάναμε τα λαλάγγια ή τηγανίτες Μάνης και βγήκαν υπέροχα – τα φάγαμε με φέτα τυρί και ελιές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Kasti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
1 φλυνζανι του τσαγιού λάδι
1 φακελάκι μαγιά
Λίγο αλάτι
1 πορτοκαλί το χυμο του
Λίγο χλιαρό νερό
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι
Ρίχνουμε το αλάτι Τη μαγιά τη διαλύομε με λίγο χλιαρό νερό και τη βάζουμε μέσα
Βάζουμε και το χυμο και ζυμώνουμε
Να γίνει μια κανονική ζύμη Αφήνουμε να φουσκώσει
Κάνουμε κορδελάκια τα τυλίγουνε και τηγανίζουμε σε πολύ λάδι καυτό
Η Συνταγή είναι από Georgia Kasti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για gίγαντες φασόλια με σύγκλινο Μάνης
Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια γίγαντες φασόλια
– 100 γραμμάρια πράσο
– 20 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
– 50 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
– 200 γραμμάρια σύγκλινο κομμένο σε κύβους ( ή λουκάνικο με πορτοκάλι)
– 400 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
– 600 ml χυμός ντομάτας
– 60 ml σέλινο κομμένο σε φέτες
– 2 φύλλα δάφνης
– αλάτι
– κόκκινο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό να μαλακώσουν για 10-12 ώρες πριν. Κατόπιν τους βράζουμε σε άφθονο, αλατισμένο νερό για 1.5 ώρα και τους στραγγίζουμε.
2. Ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το σύγκλινο το πάσο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλινο, τα καρότα και σβήνουμε με το χυμό της ντομάτας.
3. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και ψήνουμε για 50 λεπτά σε πήλινο σκεύος σε φούρνο με θερμοκρασία 180 βαθμούς.