Συνταγές
Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή για μελωμένους και τρυφερούς γίγαντες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despina Kotsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό γίγαντες
6-7 καρότα σε φετούλες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
5οογρ. Ντοματούλες στον τρίφτη χειρός περασμένες
1 κουτ.σούπ. πελτέ ντομάτας (έχω δικό μου φτιαγμένο!)
1 μικρό σέλινο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν σε αρκετό νερό. Το επόμενο πρωί, τους βράζουμε για 5 λεπτά, πετάμε το νερό αυτό και ξεκινάμε! Βάζουμε στη χύτρα τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα καρότα, τον πελτέ και ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελάχιστα να μοσχοβολήσει ο πελτές
Προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλινο, την τριμμένη ντοματούλα , πιπέρι και το ανάλογο νερό ( ούτε να γίνει σούπα, ούτε πολύ σφιχτό μείγμα, το αλάτι το βάζουμε αφού γίνει το φαγητό μας, για να μην σκληρύνουν οι γίγαντες). Από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας, βράζουμε για 40-60 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητα των φασολιών που έχουμε!
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, προσθέτουμε αλατάκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despina Kotsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Γίγαντες στον Φούρνο
ΥΛΙΚΑ
500γρ γίγαντες
150ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 ντομάτα, τριμμένη
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 ματσάκι σέλινο
2 πιπεριές
Μαϊντανός (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τους γίγαντες σε μπολ με πόσιμο νερό το βράδυ πριν τους μαγειρέψουμε.
Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε με πόσιμο νερό. Φροντίζουμε να αλλάξουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο και το μαϊντανό. Τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο, μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη ντομάτα κονκασέ και τα τοποθετούμε στη συνέχεια σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει τους βρασμένους γίγαντες.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία