Συνταγές
Αφράτα πεϊνιρλί για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 φλ γάλα χλιαρό
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ηλιέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 Κ.γ αλάτι
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Λίγο βούτυρο λιωμμένο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την μαγιά το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατέυουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μιά ωρα να φουσκώσει. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το κάνω βαρκούλα βάζουμε τυράκι κασέρι τριμμένο αλλαντικά της αρεσκείας σας μπέικον λουκανικάκια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φουρνο τα αλείφουμε με το βούτυρο
Η δόση βγάζει 8 πεινερλι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για γέμιση πίτσας σε Πιτάκια! Τέλεια ιδέα για πάρτυ!
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
500γρ αλευρι γοχ
1 φακελακι ξερη μαγια
250γρ χλιαρο γαλα
1/2 κγλ αλατι
2 κ.σ λαδι
Γεμιση
Τριμμενη φετα και γκουντα τριμμενα
1 πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
Μπεικον
Ντοματα σε κυβακια χωρις ζουμια
Ριγανη,πιπερι
Εκτέλεση
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να εχουμε μια απαλη ζυμη
Την αφηνουμε να φουσκωσει και στη συνεχεια ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο.
Κοβουμε κυκλους με μια κουπα και βαζουμε στο κεντρο απο μια κουταλια της γεμισης.Κλεινουμε σαν πουγκι,τα παταμε λιγο με τα χερια να πλατυνουν και τα βαζουμε σε ενα ταψι με την ενωση προς τα κατω. Αλειφουμε την επιφανεια με ενα χτυπημενο αυγο με λιγο λαδι.Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν για περιπου 30