Συνταγές
Έτοιμο για αύριο το φαγάκι – Πεντανόστιμο θραψαλα στιφάδο κατσαρόλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό θράψαλα καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες, 7 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες, σάλτσα ντομάτας σπιτική, κόκκους μαυροπίπερο, 2 φύλλα δάφνης, 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 1 κτσ. νοστιμιά προαιρετικά, μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο, 1 φλ. καφέ κρασι λευκό.
Στην χύτρα σωτάρω τα θράψαλα, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί, συμπληρώνουμε τα κρεμμύδια ανακατεύω μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε ένα βαζάκι σπιτική σάλτσα ντομάτας και μισό ποτήρι ζεστό νερό, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, δάφνη, αλάτι.
Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά, αποσύρω σερβίρουμε με κουσκούς ή ρυζάκι.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Βιαστικό γλυκάκι
Η Συνταγή είναι της κ. Anthoula Tsouvela – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπισκότα ορεό, τα έβαλα στην πιατέλα.
Χτύπησα ίσα ασπράδι αυγού, ίσα άχνη και μια βανίλια. Εγινε μαρέγκα, την έβαλα να ψηθεί στους 100 βαθμούς για 1 και 1/2 ώρα και έτοιμα τα μαρεγκάκια.
Χτύπησα σαντιγύ, κράτησα 2 κουταλιές σαντιγύ και έριξα κακάο και στο κορνέ, μετά και έκανα ροζέτες πάνω σε κέθε μπισκοτάκι.
Ενα μικρό μαρεγκάκι και από πάνω έτοιμο σιρόπι καραμέλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Anthoula Tsouvela – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”