Συνταγές
Βελούδινη τούρτα σοκολάτας με πουράκια σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να κάνουμε μαζί μια εύκολη και νόστιμη σοκολατένια τούρτα με πουράκια σοκολάτας, για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Ξεκινάμε:
ΥΛΙΚΑ
1 παντεσπάνι (μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ή εναλλακτικά να το προμηθευτείτε έτοιμο)
1 μεγάλη συσκευασία πουράκια σοκολάτας
500γρ σοκολάτα κουβερτούρα
500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300γρ γάλα (μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα light)
50γρ ζάχαρη
50γρ νερό
50γρ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις αυτό αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το ζεστό γάλα μέσα στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Αφήνουμε, με αυτόν τον τρόπο, τη σοκολάτα να λιώσει.
Μόλις περάσουν περίπου 3 λεπτά, αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε το περιεχόμενο του μπολ με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα μας και να γίνει το μίγμα μας λείο και γυαλιστερό.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια την προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά μέσα στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μαλακά με τη μαρίζ. Όταν ομογενοποιηθούν οι δύο παρασκευές μας, θα έχουμε μία αφράτη, βελούδινη μους.
Φτιάχνουμε στη συνέχεια το σιρόπι με το οποίο θα βρέξουμε το παντεσπάνι μας. Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε στη συνέχεια το κατσαρολάκι από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το κονιάκ.
Για να στήσουμε την τούρτα μας, χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25εκ. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη βάση της φόρμας. Με ένα πινέλο, αλείφουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι και από τις δύο του πλευρές. Θέλουμε να βρέξουμε καλά το παντεσπάνι, ιδίως στην περίμετρο αυτού, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να στερεωθούν καλύτερα τα πουράκια.
Κόβουμε τα πουράκια με ένα καλό μαχαίρι στη μέση και τα τοποθετούμε με τη σειρά και με προσοχή στη περίμετρο της φόρμας. Απλώνουμε στη συνέχεια τη μους πάνω στο παντεσπάνι και στρώνουμε την επιφάνειά της με ένα κουτάλι.
Παγώνουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τη στολίζουμε. Μπορούμε να τοποθετήσουμε στην επιφάνειά της σπασμένα πουράκια, γκοφρέτες, θρυμματισμένη σοκολάτα, m&m’s, ή ό,τι άλλο εμείς επιθυμούμε. Μπορούμε, επίσης, να δέσουμε μία κορδέλα της επιλογής μας στην περίμετρο της τούρτας, γύρω από τα πουράκια.
Καλή σας απόλαυση!