Συνταγές
Αν σκέφτεσαι φέτος να φτιάξεις τη δικιά σου βασιλόπιτα.. σου έχουμε την καλύτερη συνταγή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dina Kopti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250γρ βιταμ
5 αυγά
1 φαρίνα
300γρ ζάχαρη
150γρ καρύδια
1ποτηρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 ακερωτα
2 βανίλιες
Κονιακ
Κανέλα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ σόδα
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ζάχαρη βούτυρο,έπειτα ένα ένα τ αυγά,κοσκινιζουμε το αλεύρι και προσθετουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά …βουτυρο-αλευρωνουμε ταψί ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 60-70 λεπτά ανάλογα.
Για το γλάσο λιώνω σε Μπεν Μαρί 1 κουτί βανίλια υποβρύχιο και τα σχέδια κουβερτουρα λιωμένη με συρριγα
Η Συνταγή είναι από Dina Kopti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Βασιλόπιτα με φανταστικό γλάσο σοκολάτας
Υλικά
125 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 ½ κούπα ζάχαρη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
Χυμό από 2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους
½ κουταλάκι μπέικιν
Ταψάκι στρογγυλό 22 εκ.
Εκτέλεση
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι. Ανάβουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με ελάχιστο αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιών, το ξύσμα και το κονιάκ. Σταματάμε το χτύπημα και με μία σπάτουλα ανακατεύοντας ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και τη μαρέγκα. Ενώνουμε απαλά.
Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά ανάλογα μα το φούρνο. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το νόμισμα στο κάτω μέρος.
Γλάσο σοκολάτας
180 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά σούπας μέλι
Τοποθετούμε σε μπολ τα υλικά καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο το γλάσο.
Στολίζουμε τη βασιλόπιτα .