Συνταγές
Ότι πρέπει η ώρα για μια σπιτική βυσσινάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά βύσσινα ώριμα
2 λίτρα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω για περίπου 20 με 25 λεπτά ξαφρίζοντας.
Περνάω ζωμό και βύσσινα από το σουρωτήρι πιέζοντας με τα χέρια να πάρω όλο το ζωμό.
Μετράω με κούπες το ζωμό μία κούπα ζωμό μία κούπα ζάχαρη βράζω μέχρι να δέσει περίπου σαν σιρόπι.
Πριν το βγάλω από τη φωτιά ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι.
Αφού κρυώσει μαζεύω σε γυάλινα μπουκάλια και στο ψυγείο .
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για βαρκούλες με μαρμελάδα βύσσινο
Η συνταγή είναι της κ. Aggeliki Kosmetatou Klb – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 αβγό κρύο
150 γρ. βούτυρο κρύο
80 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο ξύσμα
λίγο αλάτι
λίγο νερό κρύο αν χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν τρίμματα και κάνουμε μία ζύμη προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Πλάθουμε σε μπαστούνια και τα ανοίγουμε με ένα κουταλάκι κατά μήκος.
Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα και πριν τα ψήσουμε, τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα. Εγώ τα έφτιαξα απόγευμα και τα έψησα το πρωί.
Μπορεί να γίνει και με τη ζύμη της πάστα φλώρας. (πάστα φρόλα).
Ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η ζύμη στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι της κ. Aggeliki Kosmetatou Klb – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”