Συνταγές
Άριστο! Η νοστιμιά του απίστευτη – χωριάτικος κόκορας κρασάτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
2.500 κιλά κόκορας κομμένος σε μερίδες
1 κούπα νες καφέ ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουταλιά μεγάλη πελτέ
4 ντομάτες μεγάλες ώριμες
1 ξύλο κανέλας
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι
Μιξ πιπεριων
αλάτι
λίγη ζάχαρη
1 νεροποτηρο ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρω το κρέας στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σκόρδα..τα ανακατεύω καλά μέχρι να μαλακώσουν λίγο..βαζω το πελτέ…ανακατεύω…ετσι γλυκαίνει…Και στη συνέχεια το σβήνω με το κρασί…
Το αφήνω για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτω τις ντομάτες..τριμμένες στο χοντρό τρίφτη…
Κατόπιν προσθέτω τα καρυκεύματα…τη λίγη ζάχαρη…το ζεστό νερό και μαγειρεύω στη χύτρα για 55’…τόσο πολύ γιατί είναι χωριάτικο…
Για τα μακαρόνια!!!
Έχω αφαιρέσει το λίπος του κόκορα και το Βραζω για 15′
Στη συνέχεια προσθέτω τα μακαρόνια μου σ’αυτό το ζουμακι στον αναγραφόμενο χρόνο!!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Βάζει τα κοτόπουλα στο τηγάνι και προσθέτει Κόκα Κόλα. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!
Για να κάνετε το κοτόπουλο σας μοναδικό, θα χρειαστείτε φτερούγες κοτόπουλου, σάλτσα σόγιας και… κόκα κόλα! Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ακούστε με.
Το κορίτσι στο βίντεο μας δείχνει το αγαπημένο της φαγητό που το φτιάχνει η μαμά της εδώ και χρόνια.
Αρχικά, μαρινάρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα σόγιας για 15 λεπτά. Μετά ρίξτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα τηγάνι και αρχίστε το τηγάνισμα. Αφήστε τις να μαγειρευτούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, και μετά προσθέστε λίγη ακόμα σόγια.
Αφήστε το να σιγοβράσει για ένα λεπτό κα μετά έρχεται το μυστικό συστατικό. Βάλτε μία κούπα κόκα κόλα στο κοτόπουλο και αφήστε το να γίνει για 15 ακόμα λεπτά.
Βγάλτε τα από τη φωτιά και έχετε ένα νόστιμο γλυκόξινο φαγητό! Πιστέψτε μας, είναι πολύ καλό!