Συνταγές
ΑΦΡΑΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Marina Beleri Dhima – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
235 γρ αλεύρι αμυγδάλου
350 γρ ζαχαρι άχνη
195 γρ ασπράδι αυγού ( περίπου 6 μεγάλα αυγά )
90 γρ ζαχαρι την οποία έχουμε περάσει στο μπλέντε
μια βανιλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μουλτη για 2-3 λεπτά το αλεύρι και τη ζαχαρι άχνη. Το περνάμε από κόσκινο δυο φορές.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με 1/4 κουταλιού κρεμόριο η αν δεν έχουμε 1/2 κουτ χυμό λεμονιού. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και όταν γίνει μαρέγκα προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και μόλις γίνει γυαλιστερή μαρέγκα κλείνουμε .
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι ζαχαρι στην μαρέγκα σε τρεις δόσεις. Με μια μαλακια μαριζ διπλώνουμε τη ζύμη κυκλικά από κάτω πρω τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν η μαρέγκα με το αλεύρι- ζαχαρι. Αυτό δεν πρέπει να γίνε με περισσότερες από 15-20 κινήσεις .
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάβα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνε και δημιουργούμε μπαλίτσες των 3 εκατοστον σε χαρτί ψησίματος. Η ζύμη θα αρχίσει να απλώνει και να πέρνει το σχήμα του μπισκότο- macaroon.
Αφήνουμε τα μπισκοτα να στεγνώσουν για μια ώρα. Πρέπει να τα πιάνουμε και να μην κολλάνε στα χέρια . Ψήνουμε σε 150 βαθμούς για 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεκολλήσουμε.
Για την γέμιση
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρεμα ζαχαροπλαστικής, ganache λευκής σοκολάτας. Τυρί κρεμα, μασκαρπόνε, μαρμελάδα η ότι άλλο θελουμε
Εάν θελουμε να δώσουμε χρωμα στα μακαρόν , χρησιμοποιούμε χρωμα ζαχαροπλαστικής το οποίο το βάζουμε στο αυγό οταν γίνει μαρέγκα και πριν ενσωματώσουμε το αλεύρι με τη ζαχαρη
Ψηνουμε στους 150 ΒΑΘΜΟΥΣ για λεπτα ….12-13 ΛΕΠΤΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Beleri Dhima – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.