Συνταγές
Αφράτο Red velvet – Το απόλυτο κέρασμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gwgw Tsek – “Elpida’s Little Corner Group”.
ΥΛΙΚΑ
Στερεά υλικα
2 1/2 αλεύρι για όλες τις χρησεις
1κ.σ κακάο αγλυκο
1κ.γ σοδα
1κ.γ αλατι
2 φλιτζ. Ζαχαρη
Υγρά υλικα
2 αυγα
1 1/2φλι.ηλιελαιο
1φλιτ.ξινογαλα
1κ.σ ξυδι
2 μπουκαλάκια χρώμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο
Frosting
250γρ τυρί κρεμα
250γρ βούτυρο μαλακο
6 φλιτζ. Άχνη ζαχαρη
Βανίλια υγρή λιγο
Εκτελεση
Προθερμαινουμε τον φούρνο 160 στον αέρα. Βουτυρωνουμε 2ταψακια 22 εκ. Κ στρωνουμε λαδόκολλα.
Κοσκινιζουμε το αλεύρι, κακάο, σόδα, αλάτι να αφρατεψουν κ βάζουμε τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε άλλο μπωλ χτυπαμε τα αυγά με σύρμα να αφρατεψουν, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά κ ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθουν.
Τέλος ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπωλ ε τα στερεά κ ανακατεύουμε με σύρμα, ισομοιραζουμε το μείγμα στα 2 ταψάκι κ ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά. Frosting.
Κοσκινιζουμε την άχνη, με μίξερ χτυπαμε το βούτυρο με την κρέμα να αφρατεψουν και να κρεμωσουν, ρίχνουμε την βανίλια, ρίχνουμε την άχνη σταδιακά. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι μετά βάζουμε μια ποσότητα κρέμας, ξανά παντεσπάνι κ τέλος ντύνουμε όλο το γλυκό με την κρεμα
Η Συνταγή είναι από κ. Gwgw Tsek – “Elpida’s Little Corner Group”.