Συνταγές
Τα πιο εύκολα αλλά και τα πιο νόστιμα τηγανόψωμα για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για πίτες κοσκινισμενο,2 ποτήρια χλιαρό νερό(ποτήρι των 200 ml) 1 κ.σ.ξερη μαγιά,1 κ γ.κοφτο ζάχαρη,4 ,κ.σ.ελαιολαδο,1 κ γ κ αλάτι και τριμμένη φέτα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην λεκάνη το μισό αλεύρι!Πάνω στο αλεύρι βάζουμε το αλάτι
Κάνουμε λακουβιτσα ρίχνουμε την μαγιά,την ζάχαρη και το νερό!Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
Ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε να γίνει αφρατη ζύμη
Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ την αλοιφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και την σκεπαζουμε για 1 ωρα
Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε 6 κομμάτια
Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε με τα.χερια μικρά φυλλαράκια βάζουμε φέτα στο καθένα και τα κλείνουμε σε μπάλα
Τις πατάμε όλες τις μπάλες με το χέρι να γίνουν ξανά φυλλαράκι
Βάζουμε να ζεσταθεί λάδι και τα τηγανίζουμε!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για αφράτο τυρόψωμο, που πιο τέλειο δεν υπάρχει!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερό χλιαρό,
1 ποτήρι γάλα χλιαρό,
1 ποτήρι σπορέλαιο χλιαρό,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
2 ασπράδια αυγών,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,αλεύρι περίπου 1 κιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ γάλα,νερό,σπορέλαιο, τα ασπράδια ,ζάχαρη,μαγιά,αλάτι 100 γραμμάρια.φέτα και τα ανακατεύουμε με κουτάλα ξύλινη ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με την κουτάλα τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε.θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί.
Την σκεπάζουμε για 20 λεπτέ.
Στην συνέχεια την πατάνε και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλλος την κόβουμε τοποθετούμε στο κέντρο φέτα και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και το ψήνουμε.στους.180 βαθμούς για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.