Συνταγές
Θεσπέσιο σπιτικό παγωτό – που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί μεταλλικό κρέμα σαντιγί, το γνωστό , παγωμένο στο ψυγείο
1 γάλα εβαπορέ , παγωμένο
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο, παγωμένο
Λίγο τρουφάκι σοκολάτας
Γκοφρετάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε ακόμα 5 λεπτά.
Τώρα βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για μια ώρα.
Το βγάζουμε και ξαναχτυπάμε το παγωτό για 5 λεπτά.
Το βάζουμε πίσω πάλι στην κατάψυξη για μισή ώρα και το ξαναχτυπάμε.
Αυτό το ξανακάνουμε άλλη μια φορά.
Σ αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε ό, τι τραβάει η ψυχή μας.
Τρουφάκι, φράουλες, κεράσια φρέσκα ή γλασέ κλπ.
Εγω έβαλα τρουφάκι κι έγινε σαν στρατσιατέλα.
Το καραμελωμένο ζαχαρούχο δίνει μια πιο φίνα γεύση και σομόν χρώμα.
Αφήνουμε στην καταψηξη για 5 τουλάχιστον ώρες, ή καλύτερα μέχρι την επόμενη.
Σερβίρουμε με γκοφρετάκια και τρουφάκι.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Αφράτο παγωτό βανίλια με 3 υλικά κι ένα χτύπημα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 φυτική σαντιγί 500 γρ(κρύα)
1 ζαχαρούχο (κρύο)
1 κ.σ μέλι
3 βανίλλιες για άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη σαντιγί ν αφρατέψει καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο,το μέλι,τις βανίλλιες χτυπάμε λίγο ακόμη, κι έτοιμο το παγωτό μας
Βάζουμε απλά κατάψυξη.
Γίνετε αφράτο και δεν κρυσταλιάζει
Είναι μια τέλεια βάση για πολλές εναλλακτικές.
Μπορούμε να προσθέσουμε μπισκότα,ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κλπ
Η να μοιράσουμε την κρέμα και να προσθέσουμε στη μισή κακάο κλπ
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε άρωμα μαστίχας αντί για βανίλια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”