Συνταγές
Ελαιοπιτάκια νηστίσιμα είναι λαχταριστά, γίνονται γρήγορα – Μία πολύ νόστιμη επιλογή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
-1 Μεκινκ
-500 γρ. αλεύρι
-1 κτγ. αλάτι
Για την γέμιση
-1 φλιτζάνι ελιές σε ροδέλες
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με την ζύμη.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μισή ώρα.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις αφράτο κέικ με ελαιόλαδο.
Η συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Κουζινομαγειρέματα” .
Υλικά
-250 γρ. αλεύρι
-120 γρ. ζάχαρη ή 40 γρ. STEVIA
-3 μεσαία αυγά
-100 ml. ελαιόλαδο
-100 ml. νερού
-30 ml. χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού
-ξύσμα ενός λεμονιού
-1 φακελάκι μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ για 7-8 ‘μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το λάδι, το νερό και τον χυμό με το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 20 εκατ. διάμετρο στην οποία τοποθετούμε λαδόκολα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35′.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Κουζινομαγειρέματα” .