Συνταγές
Κέικ με μήλα πολύ γευστικό – απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-170 γρ. βούτυρο αγελάδος
-170 γρ. ζάχαρη μαύρη
-3 αυγά
-270 γρ. φαρινα
-1,5 κτγ. κανέλα
-2 ή 3 μήλα
-μαρμελάδα για την επάλειψη
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ βούτυρο με ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτω ένα- ένα τα αυγά, την φαρίνα και την κανέλα .
Στρώνω λαδόκολλα σε αποσπώμενη φόρμα και ρίχνω το μίγμα. Προσθέτω και τα μήλα απαλά πάνω στη ζύμη.
Ψήνω στους 170 βαθμούς κι όταν είναι έτοιμο αλείφω όσο είναι ζεστό την μαρμελάδα.
Συνταγή mamatsita.
Η εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αφράτο και αρωματικό κέικ με άρωμα κανέλας, βανίλια και μερέντα
Η συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
-250 γρ. βιτάμ λιωμένο
-1 φαρινάπ (εγώ πάντα κοσκινίζω στα κέικ το αλεύρι)
-5 αυγά
-2 1/2 κούπες ζάχαρη
-1 κούπα γάλα φρέσκο
-2 βανίλιες
-1 κτγ. μπεικιν
-1 1/2 κτγ. κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, βανίλιες, κανέλα και μόλις δέσουν βάζουμε και το μισό αλεύρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, μπέικιν, το υπόλοιπο αλεύρι & χτυπάμε.
Βάζουμε σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη το μισό μείγμα, ρίχνουμε μερέντα στο κέντρο κι από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 50’ στον αέρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”