Συνταγές
Αφράτο Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και Baileys. Εύκολο, γρήγορο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
• 2 φλιτζάνια (260g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φλιτζάνια (414g) ζάχαρης
• 3/4 φλιτζάνι (85g) κακάο
• 2 κουταλιές μαγειρικής σόδα
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 2 μεγάλα αυγά
• 3/4 φλιτζάνι (180ml) γάλα
• 1 φλιτζάνι (240 ml) φυτικό έλαιο
• 1 φλιτζάνι (240ml) Baileys Irish Cream
• 1 βανίλια
• 3/4 φλιτζάνι (180ml) βραστό νερό
• 1 φλιτζάνι (240 ml) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
• 3/4 φλιτζάνι (127g) σταγόνες σοκολάτας
ΚΡΕΜΑ
• 2 κούπες (480) κρέμα γάλακτος
• 3/4 φλιτζάνι (86 g) ζάχαρη άχνη
• 1/4 φλιτζάνι (29g) κακάο
• 2 κουταλιές της σούπας (30ml) Baileys Irish Cream, προαιρετικά
• 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
• σταγόνες σοκολάτας
• Σάλτσα σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνετε ένα ταψί κέικ 23Χ33 εκ.. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C
2. Προσθέστε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε.
3. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το φυτικό έλαιο, το 1/2 φλιτζάνι Bayleys και τη βανίλια στα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά.
4.Ρίξτε σιγά σιγά το νερό, ανακατεύοντας καλά.
5. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά .
6. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο . Με ένα καλαμάκι ανοίγετε τρύπες σε όλο το κέικ
7. Ενώ το γλυκό είναι ακόμη ζεστό, βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ .
8. Ρίχνετε το συμπυκνωμένο γάλα και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι Bayleys σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα και την κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας.
9. Ανακατέψτε τη σοκολάτα μέχρι να λειανθεί, στη συνέχεια ρίξτε αμέσως πάνω από το κέικ, απλώνοντας την μέσα στις τρύπες.
10. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για να κρυώσει .
11. Ενώνετε τα υλικά για την κρέμα. Χτυπάτε δυνατά στο μίξερ και απλώνετε πάνω από το γλυκό.
12. Ρίχνετε πάνω από την κρέμα σταγόνες σοκολάτας και σάλτσα σοκολάτας, αν θέλετε. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.