Συνταγές
Ζουμερό κέικ με μερέντα και ψηφίδες σοκολάτας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-4 αυγά
-2 κούπες τους νες καφέ όχι καλά γεμάτες ζάχαρη, μισό ποτήρι γάλα, 2 βανίλιες,
-200 γρ. βούτυρο φυτικό, 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 φακελάκι μπέηκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τέλος ρίχνουμε και μια χούφτα ψηφίδες σοκολάτας.
Νωρίτερα πήρα με κ.γλυκού μερέντα την άπλωσα σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και έβαλα στην κατάψυξη να παγώσουν.
Όταν έφτιαξα το κέικ έριξα τη μισή ζύμη στη φόρμα και 6 κτγ. μερέντα που είχαν παγώσει στην κατάψυξη.
Από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
Έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτο κέικ μήλου μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κούπα ζάχαρη καρύδας
-200 γρ.βούτυρο αγελαδινό
-2 αυγά
-1 λιωμένη μπανάνα
-1/2 κούπα φρέσκο γάλα
-1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
-1 κτγ. κανέλα
-1 χούφτα καρυδόψιχα
-1 χούφτα σταφίδες
-150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-6 μήλα φιρίκια
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-250 γρ. φαρίνα κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και τη μπανάνα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη κανέλα, τα καρύδια, τα μήλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις σταφίδες, τις σταγόνες και ανακατεύουμε.
Τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα και αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σστις αντιστάσεις για μια ώρα.
Από πάνω βάζουμε λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, μαύρη, άσπρη και αμύγδαλο φιλέ.
Η συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.