Συνταγές
Συνταγή για το πιο νόστιμο τρουφοκέικ που θα σας εκπλήξει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
γάλα δεν έχει
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 230 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια, 6 αυγά, 230 γρ. αλεύρι Φαρίνα, μια πρέζα αλάτι, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, 120 γρ. τρούφα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και λίγο αλεύρι! Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλάτι,το υπόλοιπο αλεύρι, την τρούφα και ανακατεύουμε με μαριζ!
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μείγμα ρίχνουμε και άλλη τρούφα εάν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα.
Συνταγή Άκης Πετρετζίκης
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αφράτο εντυπωσιακό κέικ μυρμηγκατο με λαχταριστή σοκολάτα.
Η συνταγή είναι από κ. Femi Fsld – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
-1 φαρινάπ
-1 1/2 κούπα ζάχαρη
-1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κτσ. βανίλια (όχι γεμάτη)
-1 1/2 ποτήρι γάλα
-4 αυγά
-100 γρ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ για αρκετή ώρα μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε στο δυνατό τουλάχιστον 5 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και σιγά-σιγά.
Ρίχνουμε την βανίλια και εναλλάξ το γάλα με την φαρίνα, ανακατεύουμε καλά για αρκετή ώρα να δέσουν τα υλικά.
Βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε την τρούφα, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σε μια φόρμα καλά λαδωμένη και με αλεύρι σε όλα τα τοιχώματα μέσα έξω, ρίχνουμε το μείγμα.
Τέλος ξεφορμάρουμε ενώ είναι ζεστό χωρίς κανένα φόβο.
Για την σοκολάτα από πάνω έβαλα ότι είχα στο σπίτι.
-2 σοκολατάκια πραλίνας
-2 σοκολατάκια φράουλα
-1 κτσ. άχνη ζάχαρη
-1/2 κτσ. βούτυρο
-3 κτσ. γάλα
Τα ζέστανα στο μικροκυμάτων και ανακάτεψα καλά μόλις έβγαλα το κέικ το έριξα από πάνω.
Η συνταγή είναι από κ. Femi Fsld – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.