Υλικά
Για τη βάση:
1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα πτι μπερ
2 κ.σ. φυστίκια καβουρδισμένα ανάλατα θρυμματισμένα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο μισολιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
5 κ.σ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. καφέ σε σκόνη
Εκτέλεση
Για τη βάση: Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα θρυμματισμένα στο multi μπισκότα, φιστίκια και το λιωμένο βούτυρο. Αλείφετε με βούτυρο δύο φορμάκια των 15 εκ. οπότε μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στα 2, ή ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. και στρώνετε το μείγμα καλά, ισομερώς στη βάση.
Για τη γέμιση:
Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, εκτός από τα φυστίκια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε και τα φιστίκια, χαμηλώνετε τη ταχύτητα και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τη μπισκοτένια βάση με μια σπάτουλα ή μαρίζ, την ισιώνετε στην επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. Σερβίρετε όπως είναι, ή γαρνίροντας προαιρετικά με τρίμμα σοκολάτας ή σαντιγί ή ψιλοτριμμένα φιστίκι