Συνταγές
Αφράτο γερμανικό ψωμί στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά
για ένα ψωμί μεγάλο η δύο μικρά η και ψωμάκια
900 γρ αλεύρι χωριάτικο σκληρό η για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά (22 γρ.)
680 γρ. ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
3 κ.γ αλάτι
6 κ.γ λάδι
Σουσάμι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε ολα τα υλικά και ζυμώνουμε . Όχι πολύ ώρα, μέχρι γίνει μια ζύμη.
Βάζουμε σε τάπερ με καπάκι σκεπάζουμε από πάνω με σακούλα και κρατάμε στο ψυγείο 12′ ώρες η όλο το βράδυ.
Βγάζουμε την ζύμη σε πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και διπλωνουμε 5-6 φορες. Κάνουμε μια μπάλα τη ζύμη με προσοχή.
Απλώνουμε με την παλάμη μας λίγο αλεύρι και χαράζουμε χιαστί. Ρίχνουμε και λίγο σουσάμι.
Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος στη γάστρα και μέσα το ψωμί.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς για 30′ λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για αλλα 25′- 30′ η μέχρι να πάρει χρώμα.
Μυστικά:
Αν δεν έχετε γάστρα βάλτε το μέσα σε πυρεξ με καπάκι, η μέσα σε ένα βαθύ ταψάκι που θα σκεπαστεί με χαρτί ψησίματος (να μην ακουμπά στη ζύμη) και από πάνω αλουμινόχαρτο 2 στρώσεις.
Βάζετε καλό αγνό σπιτικό ελαιόλαδο σε ένα πιατάκι με λίγη ρίγανη αν την τρώνε, φρέσκο σπιτικό ψωμί και λίγη φέτα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”