Συνταγές
Φοβερά ταρτάκια μήλου, με υπέροχη μπισκοτένια βάση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε
300γρ.αλευρι,180γρ.βουτυρο παγωμένο,100γρ.αχνη,ένα αυγό,μια κ.σ. νερό παγωμένο.σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την άχνη και το βούτυρο ενώνουμε τα υλικά να γίνουν σαν άμμος.
κατοπιν προσθέτουμε το αυγό και το νερό και κάνουμε την ζύμη, την βάζουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Οταν είναι έτοιμη,την βάζουμε σε φορμακια
ψήνουμε στον φούρνο στους 200⁰.Στο μεταξύ καθαρίζουμε 4 μήλα,τα κόβουμε σε κυβάκια, βάζουμε σε κατσαρολάκι,προσθέτουμε 100γρ.βουτυρο,ζάχαρη όση θέλουμε,λίγο νεράκι
αφήνουμε να μαλακώσουν, μόλις τραβήξουν το ζουμάκι σβήνουμε με λίγο κονιάκ, προσθετουμε και λίγη κανέλα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στα ταρτακια.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για αφράτους λουκουμάδες μήλου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Maria Ntelimara – “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
2 μήλα κόκκινα
1 ,5 φλ αλεύρι
1 φλ νερό
1/2 κγ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
λάδι για τηγάνι
για το σερβίρισμα:
μέλι
κανέλα
σιρόπι σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το μπέικιν. Γίνεται ένας πηχτός χυλός.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί. Όχι να κάψει!
Έχουμε πλύνει καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Αφαιρουμε το μεσαίο τμήμα με τα κουκούτσια, με τη μύτη από το μαχαίρι.
Τα βουτάμε στο χυλό και έπειτα τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο λάδι. Τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση, μέχρι να χρυσίσουν.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή σιρόπι σοκολάτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Maria Ntelimara- “Οι σπιτικές γεύσεις μου”