Συνταγές
Αφράτοι εργολάβοι που λιώνουν στο στόμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά:
320 γρ. αμύγδαλα λευκά + 100 γρ φιλέ αμύγδαλο επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. άχνη ζάχαρη
70 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
και 110 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά) για τους εργολάβους η 145 γρ για τα μακαρον
μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση η να φτιάξουμε μια ΒΟΥΤΗΡΟΚΡΕΜΑ SPECIAL
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι τα αμύγδαλα αρχικά μόνα τους να γίνουν σκόνη
Προσθέτουμε την άχνη και το πρώτο μέρος από το ασπράδι αβγού της συνταγής μας τα 70 γρ μετά .
Τα αλέθουμε αρκετή ώρα. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ .
Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι της συνταγής. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή, αφράτη κρέμα .Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 8-10 χιλιοστά.
Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης εργολάβους σε μέγεθος δαχτύλου , και τους πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ .
Ψήνουμε 22-25 λεπτα στούς 180 βαθμούς . Μην περιμένετε να πάρουν πολύ χρώμα γιατί θα γίνουν παξιμαδάκια .Στους εργολάβους αφου κρυώσουν τους κολλάμε δύο δύο με μαρμελάδα βερύκοκο η με βουτυρόκρεμα που φτιάχνουμε ως εξης …..
Βουτυρόκρεμα SPECIAL
200 γρ μαλακιά μαργαρίνη η βούτυρο τύπου LURPAK με 60 γρ άχνη τα χτυπάμε για 15 λεπτά με το σύρμα στην γρήγορη ταχύτητα ..
Προσθέτουμε 20 γρ κονιάκ και χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα
Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας 100 γρ κρέμα γάλακτος ..
Χτυπάμε για 5-6 λεπτά και είναι έτοιμη για χρήση
Βάζουμε κρέμα στον ένα μέρος και τους κολλάμε το άλλο
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”