Συνταγές
Αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ – Με γεύση και νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινη Γιτσα – Viky Pita(εκτέλεση) – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ αλεύρι
2 1/2 φλυτζανια του τσαγιού γάλα
εμένα το φλυτζανι κ εννοω τσαγιού
παίρνει 180 γραμ
2 αυγά
επίσης 1/2 κιλό φύλλα κρουστας
400 γραμ. τυρί φετα
200 γραμμ. γραβιερα η ότι σας αρέσει
(εγω εβαλα Νάξου )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ της μπεσαμελ
Βάζουμε το βούτυρο να διαλυθεί προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύουμε συνεχώς….
προσθέτουμε το γαλα κ ανακατεύουμε μέχρι να πηξει η κρέμα μας ….
αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα δύο αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς συν μια πρέζα πιπέρι μαύρο. …
Έχουμε ήδη τριμμένη την φέτα και την γραβιερα τα προσθέτουμε μέσα στην μπεσαμελ ….ανακατεύουμε να ενσωματωθούν …κ έτοιμη η γέμιση της πίτας μας..
περνούμε ένα ταψί.
διάμετρος 34×41
το βουτυρώνουμε καθώς και τα φύλλα. …
Εγώ έβαλα λαδάκι κ όχι βούτυρο. ..
στρώνουμε τα μισά κάτω. ..Κάθε ένα κ λάδωμα ελαφρώς γιατί είναι πολύ λεπτά κ δεν αποροφουνε. ..Μη σας γίνει λαδερη. …
12 είναι σύνολο τα φύλλα. ..Οπότε έστρωσα τα έξι κάτω. ….κ ελαφρώς να προεξέχουν από το το ταψί για να γυρίσετε κοθρο. …
έριξα την γέμιση άπλωσα με την κουτάλα να πάει παντού ομοιόμορφα …
στη συνέχεια έβαλα τα υπόλοιπα έξι φύλλα από πάνω αφού λαδωσα ελαφρώς το καθένα. …
γύρισα κοθρο…
χάραξα σε κομμάτια να μην πάει μέχρι κατω το μαχαιρι τα επάνω φύλλα σιγά σιγά. …
ραντίζουμε με λίγο νεράκι για να γίνει τραγανό το φυλλο κ λίγο λαδάκι από πάνω. …
έτοιμη η πιτούλα μας για το φούρνο!
ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 45 με 50 λεπτά στους 170 η 180
αναλόγως το φούρνο !
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινη Γιτσα – Viky Pita(εκτέλεση) – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.