Συνταγές
Όλοι θέλουνε ένα κομμάτι ζουμερό, λαχταριστό! Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ φαρίνα
400 γρ σιμιγδάλι χονδρό
3 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ ζάχαρη
Για το σιρόπι
1,5 φλ νερο
2 φλ ζάχαρη
1 φλ χυμό πορτοκάλι
1 φλούδα πορτοκάλι
2.κ σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη μετά προσθέτουμε τον χυμό τα αυγα και μετά το ξύσμα την βανίλια το αλεύρι και τέλος το σιμιγδάλι.
Βαζω σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ
ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις 45-50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το σιρόπι Βάζουμε όλα τα υλικά εκτος το μέλι σε ένα κατσαρολάκι
βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 8-10 λεπτά περίπου από το σημείο βρασμού .
Προσθέτουμε το μέλι ανακατέυουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αφράτη Πορτοκαλόπιτα, που πιο νόστιμη δεν έχεις δοκιμάσει
Η Συνταγή είναι της κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
4 αυγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας του μισού κιλού
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γραμ
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν
Ξύσμα από ενα πορτοκαλι
Σιρόπι :
1,5 ποτήρι νερό
1,5 ποτήρι χυμό πορτοκαλι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφού παρη μια βράση αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα με ενα σύρμα ! Κόβουμε με τα χέρια τα φύλλα τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα !
Λαδωνουμε ενα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ! Ψήνουμε στους 200 για περίπου μισή ωρα !
Μολις γίνει χαράζουμε όπως ειναι ζέστη και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι !
Η Συνταγή είναι της κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.