Συνταγές
Η συνταγή απλή και εύκολη! Μακαρονοσαλάτα για κάθε τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Γεωργια Γωγω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. βίδες ή πένες ή φιογκάκια ή ό,τι μας αρέσει!
-200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια
-140 γρ. τυρί γκούντα, edam σε κυβάκια
-150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
-1 πιπεριά πράσινη
-1 πιπεριά κόκκινη
-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-3 – 4 κτσ. μαγιονέζα
-1 κουταλιά μουστάρδα και λίγη κέτσαπ
-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Στρώνουμε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού, μαγιονέζας, μουστάρδας και κέτσαπ.
Στολίζουμε και έτοιμη.
*Από την αρχή όλα ανακατεμένα νερουλιάζει η σαλάτα. Την ανακάτεψα μετά στο σερβίρισμα.
Η συνταγή είναι από Γεωργια Γωγω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αφράτη Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας και τυριά.
Υλικά:
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά νούμερο 2 για παστίτσιο, πένες ή ριγκατόνι
- 1 1/2-2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες
- 6 αυγά για τη γέμιση
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κτγ. μοσχοκάρυδο
- 1 κοφτό κτγ. πιπέρι
- λίγο αλάτι αν χρειάζεται
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο απ΄ότι υποδεικνύουν οι οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζουμε καλά, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και τα ζυμαρικά.