Συνταγές
Η ωραιότερη μηλόπιτα με κραμπλ η λεγόμενη τριφτή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε στον χοντρό τρίφτη 4 μήλα. Τα βαζουμε στη φωτια σε τηγάνι να φυγουν τα υγρά τους. Ριχνουμε 1 κουταλιά βουτυρο 2 κουταλιες ζαχαρη 1 βανιλια λιγη κανελιτσα και λιγα καρυδακια χοντροκομενα.
Για τη ζύμη :
Βαζουμε σε μια λεκάνη 1φαριν απ 5 κουταλιες ζαχαρη 1 βανιλια…
Ριχνουμε μεσα ενα παγωμενο βούτυρο 250 γρ. και το τριβουμε με τη βοηθεια του αλευριου στον τριφτη…
Προσθετουμε 2 αυγα και λιγο κονιακ..
Ζυμωνουμε σφιχτη ζύμη και βαζουμε στη καταψυξη για μιση ωρα.
Με τον τρίφτη τριβουμε τα 2/3 της ζυμης στο ταψι νο 28 ριχνουμε το μιγμα των μήλων και απο πανω την υπολοιπη ζυμη…
Ψηνουμε 200 β. περιπου μιση ωρα…να ροδισει..
Απο πανω ριχνουμε αχνη και κανέλα…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτη και λαχταριστή μηλόπιτα σε 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι
2 μήλα
2 αυγά
420 γρ ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
1 μπέικιν
50 ml κονιάκ
1 φλιτζάνι καρύδια
2 κουταλάκια κανέλα
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια.
Προσέχουμε τα μήλα μας να μην είναι ζουμερά γιατί θα καταστρέψουν την μηλόπιτα (θα είναι ρευστή).
Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα μήλα τα σοτάρουμε να χάσουν τα υγρά τους.
Αναμειγνύουμε τα μήλα με την κανέλα και τις βανίλιες.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το μπέϊκιν, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
Αναμειγνύουμε τα μήλα με την ζύμη και ενσωματώνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα 28 cm, που έχουμε καλύψει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που η πίτα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.