Συνταγές
Έγινε καταπληκτική η πορτοκαλόπιτα – Φυσικά μπορούμε να σερβίρουμε και με μια μπάλα παγωτό όποιος θέλει..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
250 γρμ γιαούρτι στραγγιστο
2 βανιλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ γλυκού μπεικιν παουντερ
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 μισυ φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό χοντρό.
Ψήσιμο στους 175 αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα.
Σιρόπι..
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 μισυ φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδες πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι προς το τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή χτύπησα καλλά τά αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ύστερα ρίχνω το ηλιέλαιο, ξύσμα πορτοκαλιού, πορτοκάλι , και ύστερα σιγά σιγά αλεύρι σιμιγδάλι, μπεικιν παουντερ βανιλιες, χυμό πορτοκαλιού γιαούρτι.
Για το σιρόπι καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.
Εγώ έβαλα και μία τσιμπια αλάτι μέσα στο γλυκό.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαρία Ραβιθακη.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αφράτες τσουρεκάρες με ίνες και σοκολάτα κουβερτούρα, – Γέμισε το σπίτι αρώματα, μαστίχα, μαχλέπι, πορτοκάλι, φρέσκο βούτυρο !
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Fatseas – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά :
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια,
150γρ.φρέσκο βούτυρο,
300 γρ.ζάχαρη,
3 αυγά,
240γρ.γάλα χλιαρό
100γρ.για το μίγμα μαγιάς,
75 γρ. νωπή μαγιά(ή 30 γρ.ξηρή),
100γρ.αλεύρι για τσουρέκια,
1 κ.γ αλάτι,
1 πακέτο μαχλέπι τριμμένο,
100γρ.χυμός πορτοκάλι,
1 κ.γλ.μαστίχα τριμμένη,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση :
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με 100 γρ. αλεύρι και 1 κ.σ. ζάχαρη αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για περίπου 30 λεπτά.
Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη,προθέτουμε το μαχλέπι,τη μαστίχα,το ξύσμα,χυμό πορτοκαλιού,το χλιαρό γάλα,το αλεύρι και το μίγμα μαγιάς,το λιωμένο βούτυρο στο τέλος.
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη με διπλώματα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 90 λεπτά.Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδόνια και πλέξουμε τις κοτσίδες,τα αφήνουμε να φουσκώσουν κι άλλο για περίπου 30 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο + λίγο νερό και βάζουμε αμύγδαλα φιλέ,σουσάμι,καστανή ζάχαρη.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα(σκεπάζουμε με λαδόκολλα για να μη μας καούν).
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Fatseas – “Μπαχάρι και κανέλα.”.