Πιτες
Αφράτα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από evicita.gr
ΥΛΙΚΑ: περίπου 40 κομμάτια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό(κατα προτίμηση αυτό με την πέτσα)
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά(9 γρ)
- 1 κ.γ κοφτό αλάτι
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- 700γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΓΕΜΙΣΗ:
- 400γρ.φέτα
- 2 αυγά
- πιπέρι
- 2 κ.σ. γάλα
1 αυγό για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι,το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι στο μείγμα με το γιαούρτι.Ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.
Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ωρίτσα.
ΓΕΜΙΣΗ:
Θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό.Κόβουμε με κουπ πατ στρόγγυλα ,βάζουμε τη γέμιση στο ένα ημικύκλιο ,βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες και καπακώνουμε για να κλείσει και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσθέτοντας 1 κ.σ. νερό.Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!
Καλή όρεξη!!!
Συνταγή από evicita.gr