Συνταγές
Κόλαση φίλοι/ες μου – Ρολά ατομικά με κιμά και πατάτες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ρολά:
Για 2 κιλά χοιρινό κιμά βάζουμε:
-3 κρεμμύδια τρυμένα
-1 σκελίδα σκόρδο
-λίγο ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή τριμένη(αν βάλουμε βοδινό κιμά 2 ντομάτες)
-2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στημένο ή 1 φλ. φρυγανιά
-αλάτι, πιπέρι, κανέλα, πάπρικα γλυκιά
-5-6 βρασμένα αυγά
-τυρί αν θέλουμε σε λωρίδες λεπτές ή τρυμμένο, τις βάζουμε μαζί με το αυγό στην μέση κάθε ρολού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάννα (σκέπη) καλά πλυμένη.
(Ή μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο ρόλο το τυλίγουμε σε λαδόκολλα για να του δώσουμε το σχήμα πιέζοντας το καλά.)
8 -10 πατάτες τις κόβουμε σε φέτες τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ρίγανη, μουστάρδα λίγο ελαιόλαδο.
Τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα ρολά και μισό φλυτζάνι νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για αφράτα ρολάκια πίτσας με λαχταριστή σάλτσα – Το τέλειο σνακ
Η συνταγή είναι της κ. Panagiota Kouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 17 ρολάκια:
-700 γρ. αλεύρι
-1 και μισό φακελάκι μαγιά
-1 πρέζα αλάτι
-1 πρέζα ζάχαρη
-ελάχιστο λάδι
-1 ποτήρι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χλιαρό γάλα παραπάνω σε περίπτωση που η ζύμη είναι σφιχτή και δεν έχει πάρει όλο το αλεύρι).
Ζυμώνουμε όλα μαζί φτιάχνοντας μια μέτρια ζύμη αφού την αφήσουμε να διπλασιαστεί σε όγκο την ανοίγουμε σε φύλλο όχι ιδιαίτερα λεπτό πάχους περίπου ενός εκατοστού και απλώνουμε τα υλικά για την γέμιση που είναι τα εξής :σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ στην βάση από πάνω βάζουμε φέτες ζαμπόν, τυρί γκούντα, πιπεριά σε κύβους και μπέικον εάν επιθυμείτε.
Το τυλίγουμε σε ρολό, το κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου δύο εκατοστών ή όσο φαρδύ το θέλετε, τοποθετούμε σε λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προ τα κάτω και αφού ξεκουραστούν περίπου τρία τέταρτα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Γίνονται ανάρπαστα.
Η συνταγή είναι της κ. Panagiota Kouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.