Συνταγές
Αφράτα πεϊνιρλί, ότι καλύτερο για πρωινό ή ορεκτικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tsirmpa – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά
60 ml μπύρα
1 φακελάκι μάγια
(εγώ έβαλα δύο κυβάκια φρέσκια μαγιά για να γίνουν πιο γρήγορα)
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
Μιάμιση κουταλιά της σούπας γλυκόζη
600 με 700 αλεύρι σκληρό για πίτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 ml νερό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη Μάγια και τη ζάχαρη την αφήνουμε 10 λεπτά να αντίδραση ύστερα ζεσταίνουμε την μπύρα την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι
Τα προσθέτουμε στη μάγια ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και το αυγό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί και όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει χωρίσουμε σε μπαλάκια Εγώ έβγαλα 12 μπαλάκια των 90 γραμμαρίων ο καθένας μπορεί να τα κάνει είτε μικρά είτε μεγάλα Αναλόγως τα γούστα που έχει τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτάκια και τα ανοίγουμε
Και βάζουμε μέσα ότι θέλουμε και μόλις τα γεμίσουμε τα αφήνουμε 10 λεπτά για να φουσκώσουν λιγάκι και τα βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο
Μετά από πέντε λεπτάκια που έχουν περάσει που τα έχουμε βάλει στο φούρνο τα βγάζουμε και τα αλείφουμε με αυγό το οποίο έχουμε ετοιμάσει και έχουμε ρίξει μέσα λίγο γάλα και μία κουταλιά του γλυκού κονιάκ
Τα βάζουμε για ψήσιμο στο αέρα ώσπου να πάρουνε χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tsirmpa – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”