Chk
Αφράτα Πεϊνιρλί με σάλτσα ντομάτας ελιές και κίτρινα τυριά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες μία πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις πεϊνιρλί στην κουζίνα σου! Θα αρέσουν πολύ τόσο στους μεγάλους, όσο και στους μικρούς μας φίλους!
Υλικά
150 ml γάλα
150 ml νερό
1 φακ. μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
600 γρ. αλεύρι
Αλάτι
30 ml.φυτικό λάδι
Σάλτσα ντομάτας
Μίξη κίτρινων τυριών
Ελιές
Κρόκος αυγού για το άλειμμα
σουσάμι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε μπολ το γάλα, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στην πορεία, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και κάνουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για μία περίπου ώρα να φουσκώσει.
Έπειτα, κόβουμε τη ζύμη σε έξι μέρη και κάνουμε μπάλες ζύμης. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο.
Στις δύο πλαϊνές πλευρές ρίχνουμε τυριά και κλείνουμε.
Στο μέσον αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε τυριά και φέτες ελιάς και κλείνουμε και τις άλλες δύο πλευρές.
Αλείφουμε με κρόκο και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Τέλος, τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Τα πεϊνιρλί μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση !
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.