Συνταγές
ΑΦΡΆΤΑ, ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΆ ΤΥΡΟΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ – ΣΚΈΤΟΣ ΑΦΡΌΣ, η νοστιμιά τους ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)
650 γρ Γάλα (χλιαρό)
300 γρ. Σπορέλαιο
4 κουτ.σουπ Ζάχαρη
1 κουτ.σουπ Αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. Νωπή μαγιά
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Τον κρόκο του αυγού το κρατάμε για να βάλουμε από επάνω από τα ζυμαράκια μας, μαζί με λίγο γάλα και νερό, για ωραίο χρώμα
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος το κοσκινισμένο Αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
Πλάθουμε σε ό,τι σχέδια και γέμιση θέλουμε
Αφού τα πλάσουμε τα αφήνουμε για άλλη 1/2 μισή ώρα, να ξαναδιπλασιαστεί μαζί με τη γέμισή του
Με το 1/3 της ζύμης, έκανα 5 Λουκανοπιτάκια και 5 Τυροκασεροπιτάκια
Με τα υπόλοιπα 2/ 3 της ζύμης έκανα κάτι γλυκό, που αυτή τη στιγμή ψήνεται και θα σας τη δείξω αργότερα
Αυτά είναι για την αυριανή ημέρα
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 με 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.