ΥΛΙΚΑ
500γρ.κιμα μοσχαρίσιο ελιά
1 αυγό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2περιπου φέτες (λίγο λιγότερο ήταν)μπαγιάτικο ψωμί,μόνο ψίχα
2κ.σ.γαλα
4κ.σ.ελαιολαδο
Μια χούφτα μόνο τα φύλλα δυόσμο από τη γλάστρα μου
Αλάτι
Πιπέρι
Κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πληνουμε κ σκούπιζουμε καλά το δυόσμο
Μούσκευουμε το ψωμί σε νερό,το στιβουμε καλά στα χέρια μου κ καθάριζουμε το κρεμμύδι.
Τα ριχνουμε στο μουλτι κ μετά στον κιμά, βαζουμε το αυγό κ τα μπαχαρικά και ζυμωνουμε απαλά για 3-4′.
Το σκέπαζουμε με μεμβράνη κ το βαζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1ωρα.
Άναβουμε το φούρνο στους 200κατω αντίσταση αέρα κι βαζουμε στο ταψί λαδόκολλα.
Ψήσιμο για 20′
Μετά τα γύρναμε και τα άφηνουμε αλλά 5′ κι έτοιμα
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτα πεντανόστιμα κεφτεδάκια φούρνου
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. κιμά
1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 αυγά
1/2 φραντζόλα ψωμί (2-3 ημερών)
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
1 1/2 κ.γ. ρίγανη
1 ποτήρι του λικέρ ούζο
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρείτε με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι την κόρα.
Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά με την ψίχα του ψωμιού Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
Ρίχνετε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
Όταν το βγάλετε πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.