Συνταγές
Αφράτα, νόστιμα Τσουρέκια στο πι και φι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινη Γιτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
7 αυγά
1500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
Μαχλεπι
Κακουλε
2 κρόκους για την επάλειψη
Σουσάμι
Φιλέ αμυγδάλου
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά προσθέτοντας και 4-5 κουταλιές αλεύρι να γίνει πηκτος χυλός. Σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα στον φούρνο στους 50° C να ανέβει ,έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Χτύπησα στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη ,στην συνέχεια πρόσθεσα τα αυγά ,το μαχλεπι, το κακουλε !
Συνέχισα με απλή ανάμειξη του προζυμιου και του αλευριού στο μπωλ με το βούτυρο και τα αυγά , χωρίς ζύμωμα !!!!!
Έβαλα την ζύμη στον φούρνο στους 50°C έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο ! Έπλασα τα τσουρέκια τα έβαλα σε βουτυρωμενα ταψιά και τα έβαλα στον φούρνο στους 50°C να διπλασιαστουν σε όγκο! Στην συνέχεια τα αλειψα με 2 κρόκους αυγών διαλυμενους με 2 κουταλιές νερό και πασπαλισα σουσάμι και φιλέ αμυγδάλου !
Έψησα τα τσουρέκια στους 150° C για 3 τέταρτα με αντιστάσεις πάνω κάτω ένα, ένα ταψί ! Το κόκκινο αυγό είναι βαμμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής βρωσιμο!
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινη Γιτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.