Συνταγές
Εκμέκ με τσουρέκι για να γλυκαθούμε με μία νόστιμη και λαχταριστή συνταγή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μάγδα Σίμου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μεγάλο τσουρέκι σε φέτες, το σιροπιάζω με 500γρ. νερό, 600 γρ. ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας, φλούδα λεμονιού κι όταν το κατεβάσω από τη φωτιά 1 κτσ. μέλι και ένα κτγ. μαστίχα υγρή. Βράζω για 4 λεπτά.
Κρέμα:
1,5 λίτρο γάλα, 200 γρ. ζάχαρη, 6 κρόκους αυγών, 150 γρ. κορν φλάουρ, 1 βανίλια και 100 γρ. βούτυρο λούρπακ.
Φτιάχνουμε την κρέμα με όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια φωτιά κι όταν την κατεβάσουμε προσθέτουμε το βούτυρο.
Επικάλυψη:
500 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. ζάχαρη άχνη και μια βανίλια. Χτυπάμε να στέκεται και στρώνω πάνω από την κρέμα. Αν θέλετε ρίχνετε φυστίκι Αιγίνης τριμμένο ή κανέλα.
Η συνταγή είναι από Μάγδα Σίμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αφράτα νηστίσιμα Τσουρέκια με ίνες από την Τζένη Τσανακτσίδου
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ:
Βάζουμε στο μπολ 50 γρ. μαγιά νωπή, 2 κτσ.. ζάχαρη, 1 ποτήρι χλιαρό νερό, 4 κτσ. αλεύρι, ανακατεύουμε να γίνει χυλός και το σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Βάζουμε στην λεκάνη μας 1 ποτήρι σπορέλαιο, μαχλέπι, κακουλέ, ξύσμα πορτοκαλιού, 2 ποτήρια ζάχαρη, μισό ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού, 2 βανίλιες και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το προζύμι και σιγά- σιγά ζυμώνοντας περίπου 1100 γραμμάρια αλεύρι.
Σταυρώνουμε την ζύμη και την σκεπάζουμε για 2 ώρες.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο μας την ξαναζυμώνουμε και κόβοντας κομμάτια κάνουμε μπαστουνάκια, κορδόνια ή σχέδιο ότι θέλουμε.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Συνεχίζουμε βάζουμε πάνω λάδι ή γάλα καρύδας και σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά στον φούρνο!!!
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.