Συνταγές
Αφράτα, λαχταριστά Πιροσκί πατάτας με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
500 μλ χλιαρό νερό που έβρασαν η πατάτες
900 γρ περίπου αλεύρι γοχ
25 γρ μαγιά φρέσκια
2 κ γλ αλάτι
1 κ γλ ζάχαρη
2 κσ ελαιολαδο
Γέμιση
700 γρ πατάτες
50 μλ λαδι
1 μεγάλα κρεμμύδι πολυ ψιλοκομμένο
1 κγ αλάτι μισό κ γλ μαυροπιπερο μισό κ γλ ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε σε μισό αραβοσιτελαιο και μισό ελαιολαδο τα λάδια να ειναι όσο ένα δάχτυλο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες βάζουμε να βράσουν για 15 -20 λεπτα με 1 1/2 λίτρο νερό 1 κ γλ αλάτι 1 φύλλο δαφνης.στωταρουμε στο λάδι το κρεμμυδι μετά βάζουμε αλατοπιπερο ρίγανη και τις πατάτες τις πατάμε με το πιρούνι για 1-2 λεπτά αφήνουμε να κρυωσει.
Βάζουμε σε μπολ τα 500 μλ χλιαρό νερό από τις πατάτες που έβρασαν το λαδι την μαγιά ανακατεύουμε να λιώσει βάζουμε την ζάχαρη το αλεύρι το αλάτι και ζυμονουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ (εγώ την έβαλα σε κατσαρόλα) και βάζουμε να φουσκώσει με την μέθοδο Μπεν Μαρί βάζουμε στην κατσαρόλα μέχρι την μέση νερό και βάζουμε να βράσει σβήνουμε και αφήνουμε επάνω στο μάτι βάζουμε το μπολ με την ζυμη.
Χωριζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 1 καρυδιού ανοίγουμε όσο ένα πιατακι του ελληνικού βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε και βάζουμε την ενώσει από κάτω σε ταψί που έχουμε βάλει λαδοκολλα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδισουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.