Συνταγές
Αφράτα κρουασανάκια με γέμιση μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Hristina Tomić Michailidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
350 ml γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
25 γραμ. φρέσκια μαγιά
80 ml ηλιέλαιο
800 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. βούτυρο
Για επίστρωση:
2 κρόκοι
βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε 350 ml χλιαρό γαλα, προσθέτουμε 25 γραμ. φρέσκια μαγιά, τέσσερις κουταλιές ζάχαρη, δύο αυγά, 80 ml ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι και αλάτι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη να γίνει μαλακή.
Βάζουμε τη ζύμη στην λεκάνη και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας και ζυμώνουμε χωρίζοντας τη ζύμη σε τρία ίδια κομμάτια.
Από κάθε κομμάτι βγάζουμε πέντε μπάλες (σύνολο 15 μπαλίτσες) και τις βάζουμε σε ένα αλευρωμένο δίσκο σκεπάζοντάς τες με μεμβράνη.
Τις αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσουν.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τις 5 μπάλες μέχρι το μέγεθος μιας πίτας γύρου.
Βάζουμε την μία πίτα πάνω από την άλλη προσθέτοντας λιωμένο βούτυρο σε κάθε πίτα εκτός από την τελευταία.
Στην τελευταία ρίχνουμε λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο σε 16 τριγωνικά κομμάτια και σε κάθε άκρη του βάζουμε μερέντα.
Έπειτα τυλίγουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε σε λαδωμένο ταψί να καθήσουν 40 λεπτά
Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους και αλείφουμε τα κρουασανάκια.
Ψήνουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς, μετά χαμηλώνουμε στους 100 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα σκεπάζουμε με ένα πανί μέχρι να κρυώσουν.
Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Hristina Tomić Michailidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.