Συνταγές
Έγιναν τραγανά από έξω και πολύ μελωμενα από μέσα σκέτη απόλαυση τα φετινά μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
-500 γραμ. νερό
-800 γραμ. ζάχαρη
-3 ξύλα κανέλλας
-3 γαρύφαλλα
-1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 150 γραμ. μέλι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πριν φτιάξουμε τα μελομακάρονα.
Για τα μελομακάρονα
-400 γραμ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
-ξύσμα από δύο πορτοκάλια
-400 γραμ. αραβοσιτέλαιο
-180 γραμ. ελαιόλαδο
-1/4 κτγ. μοσχοκάρυδο
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-2-3 κτγ. κανέλλα
-1.κτγ. σόδα
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 σφηνάκι κονιάκ
-50 γραμ. ζάχαρη άχνη
-1 .100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά τα υγρά και το ρίχνουμε στα στερεά ίσα που ανακάτεμα, γιατί βγαίνει το λάδι.
Ψήνουμε στον αέρα στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι καυτά μελομακάρονα.
Είναι τραγανά απ’ έξω, μελωμένα από μέσα.
Η συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτα και τραγανά μελομακάρονα, που δεν λασπώνουν, σιροπιασμένα ως μέσα.
Η συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 φλυτζάνια των 250 ml. κοφτά λάδι. Έβαλα μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο
-3/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
-1/4 φλυτζανιού κονιάκ
-1/2 φλυτζανιού ζάχαρη
-1 κτγ. σόδα
-1 μπέηκιν
-1 φλυτζάνι καρύδια χοντροτριμένα με το χέρι
-1 κτγ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-900 γραμ. αλεύρι γοχ.
ΣΙΡΟΠΙ
-2 ποτήρια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
-2 ποτήρια μέλι
-1 φλούδα πορτοκάλι
-2 ξύλα κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζω για 5 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσει.
Όλα τα υλικά μαζί, το χυμό με τη σόδα, να λιώσει η ζάχαρη, εκτός από το αλεύρι μαζί με το μπέηκιν. Ανακατεύουμε ελαφρά γυρίζοντας τη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30λεπτά περίπου.
Σιροπιάζουμε καυτά μελομακάρονα με κρύο σιρόπι, μέσα στην κατσαρόλα αφήνοντας για 2 λεπτά γυρίζοντας τα.
Πασπαλίζουμε με καρύδι.
Η συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.