Γρηγορες Συνταγες
Αφράτα και πανεύκολα κασερο-τυροπιτάκια που τρώγονται ζεστά και κρύα και παντού
Υλικά για τη ζύμη: 2 φακελάκια ξερή μαγιά 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό 1 νεροπότηρο γάλα χλιαρό 1 νεροπότηρο σπορέλαιο 1 κ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ. αλάτι 5 κ.γ. ζάχαρη Για τη γέμιση: 500 γρ. τυρί φέτα 300 γρ κίτρινο τυρί 2 αυγά λίγο πιπέρι Για επάλειψη: 1 αυγό λίγο γάλα σουσάμι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από ewoman
Υλικά για τη ζύμη:
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα χλιαρό
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
1 κ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. αλάτι
5 κ.γ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί φέτα
300 γρ κίτρινο τυρί
2 αυγά
λίγο πιπέρι
Για επάλειψη:
1 αυγό
λίγο γάλα
σουσάμι ή παπαρουνόσπορο (ή και τα 2)
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το γάλα και το νερό χλιαρά και μέσα σε αυτά διαλύουμε τη μαγιά, μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τη φέτα στον τρίφτη ή και με τα χέρια και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, το πιπέρι και τέλος τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύουμε. Κόβουμε λίγη ζύμη, την κάνουμε μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε μικρό φύλλο και βάζουμε στη μέση του 1 κουταλιά γέμιση και σκεπάζουμε όπως στις εικόνες.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και αλείφουμε ελαφρώς το αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή και τα δυο και ψήνουμε στους 175 ο C για 20′ περίπου στον αέρα.
Γίνονται πολύ αφράτα και διατηρούνται αρκετές ημέρες, αν δεν εξαφανιστούν… (που δε σας το εγγυώμαι!)
Καλή επιτυχία και καλά ξελιγουριάσματα!
Μπες στο ewoman για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!