Συνταγές
Αφράτα και νόστιμα τηγανόψωμα – Το τέλειο σνακ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Φανταστικά τηγανόψωμα που μπορείς να τα συνοδεύσεις με φέτα..
Είναι γεγονός ότι θα σου θυμίσουν τα παιδικά σου χρόνια..
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
500 γρ σκληρό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις
1 ξερή μαγιά
Αλατάκι
Μια κουταλίτσα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Νερό χλιαρό όσο χρειαστεί για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή πού δεν κολλάει στα χέρια. (δεν δίνω ποσότητα για τι από αλεύρι σε αλεύρι η ποσότητα αλλάζει)
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά. Ανακατεύουμε, σκάβουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το λάδι και το νερό σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε λίγο.
Το αφήνουμε να φουσκώσει, χωρίζουμε σε μικρές μερίδες και με τα δάχτυλα ανοίγουμε σε φύλλα στο μέγεθος που βλέπετε στο πιάτο μου. Αφήνουμε πάλι στον πάγκο λίγο αλευρωμένο για 10 -15 λεπτά και μετά τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι από τις 2 πλευρές.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”